Nejnovější inovace: High-End 3D laser využíván ve výrobě nástrojů weba

Olomouc - weba Werkzeugbau, průkopník ve výrobní technologii, významně rozšířil své výrobní kapacity o špičkové 3D laserové řezací zařízení TruLaser Cell 8030 ve svém závodě v Olomouci. Tato strategická investice je jasným projevem podpory zákazníkům v malosériové, prototypové a sériové výrobě.

Již dvě desetiletí se weba Werkzeugbau spoléhá na spolehlivost a přesnost laserů od Trumpf. „Tato dlouholetá zkušenost nás utvrdila ve volbě TruLaser Cell 8030, zařízení, které se vyznačuje zejména svou kompatibilitou s laserovými zařízeními našich zákazníků. To nám umožňuje bezproblémově integrovat laserová zařízení do konečných sériových linek našich zákazníků a efektivně přenášet příslušné laserové programy,“ vysvětluje Hannes Feuerhuber, generální ředitel společnosti.

TruLaser Cell 8030, špičkové laserové řezací zařízení, je speciálně navrženo pro zpracování dílů vytvořených teplou deformací. S nejnovějšími vývojovými kroky a optimalizovanými detaily nabízí nevídanou bezpečnost produkce a produktivitu.

Některé vynikající vlastnosti nového zařízení zahrnují:

BrightLine Speed: Průkopnická technologie, která zvyšuje rychlost řezání až o 60 % a zároveň snižuje spotřebu plynu až o 50 %. To vede k výraznému zvýšení konkurenceschopnosti při současném snižování uhlíkové stopy.

FastLine Cell: Zlepšuje chování stroje při průniku a může zvýšit produktivitu až o 60 % v závislosti na materiálu a složitosti zpracování.

ObserveLine Professional: Optická měřicí metoda, která detekuje chybné pozicování řezací optiky a snižuje odpad a náklady.

Smart Approach: Tato patentovaná technika zlepšuje chování stroje na hranách dílů a snižuje čas cyklu až o 9 %.

Smart Optics Setup: Zařízení pro řezání testovacích plechů a rejustaci stroje, které šetří čas a peníze.

Focus Line: Umožňuje programově řízené nastavení polohy fokusu v závislosti na typu a tloušťce materiálu.

S rotačním stolem o průměru 4000 mm a systémem CutLine Professional stanovuje TruLaser Cell 8030 nové standardy v laserové technologii.

„Jsme hrdí, že touto investicí nejen zvyšujeme efektivitu a produktivitu, ale také přispíváme k udržitelnosti. Těšíme se, že můžeme naše zákazníky podpořit těmito pokročilými technologiemi a společně dosáhnout nových výšek ve výrobní technologii,“ zdůrazňuje Hannes Feuerhuber.

-----

O společnosti weba Werkzeugbau: weba, založená v roce 1982, se etablovala jako přední expert na nástrojová řešení pro teplou deformaci a tvarování. S více než 300 talentovanými a oddanými zaměstnanci na třech lokalitách kombinuje společnost nejmodernější technologie s rozsáhlou odborností, aby svým zákazníkům nabídla inovativní a na míru šité řešení. Centrála a vývojové centrum v Dietachu v Rakousku jsou kreativním srdcem weba, kde jsou vyvíjeny průkopnické myšlenky a technologie. Výrobní závod v Olomouci v České republice se specializuje na výrobu nástrojů pro teplou deformaci a sériovou výrobu. Gatzsch Schweißtechnik GmbH v Attendornu v Německu od roku 2021 doplňuje portfolio o vysoce kvalitní spojovací a svařovací technologie. weba Werkzeugbau znamená inovaci, kvalitu a budoucnost orientovanou firemní kulturu, která klade důraz jak na potřeby zákazníků, tak na zaměstnance.

Serienfertigung Lasertechnologie Innovationen

Laserový řezací systém TruLaser Cell 8030 © weba Olomouc, s.r.o.